måndag 13 januari 2014

Magiskt gott glutenfritt bröd av bara frön!


Du behöver:
(För en limpa, trots att bilderna visar två.)
6 dl kokande vatten vatten
2.5 dl pumpafrö mixat och sen 2 dl pumpafrö 
2.5 dl quinoamjöl
2.5 dl mandelmjöl
1 dl solrosfrö
1 dl linfrö
3 msk psyllium husk
2 msk chia frö
2 tsk salt

Inspirerat av: http://deliciouslyella.com/almond-quinoa-pumpkin-seed-bread/

(Instruktioner står i bildtexten så se till att du ser den.)
Mixa 2.5 dl pumpafrön i mixer. 



Blanda sedan alla torra 
ingredienser väl.

Häll i det varma vattnet och blanda noggrant.
Smörj ugnsform med kokosolja.
Tryck ner degen och platta till.
Sätt in ugn på 250 grader och häll en dl vatten på
plåten under och sänk temperaturen till 180 grader. 
Ta ut efter 40 minuter och ta med smörkniv runt
för att lösgöra från formen och stjälp ut. 
Kör in bröden igen med fuktiga sidan
uppåt på 200 grader 15 minuter.

Ta ut och låt svalna under duk.

















1 kommentar:

  1. Så jädra gott det blev!!! Och idiotsäkert recept dessutom.

    SvaraRadera